Vartalonhoidot

Hunajahieronta

Hunajahieronta on yksi vanhimmista tiibetiläisistä hoitomuodoista.

Hunaja sivellään iholle, ja sen jälkeen lihakset hierotaan hunajan kanssa pehmeiksi. Hoito etenee siten, että hieronnassa hunajaa aletaan irrottamaan iholta käsiään rytmikkäästi tassutellen. Näin saadaan hunajan koostumusta muutettua ja siitä tulee kitkaista ja tarttuvaista. Tämä vaihe tuntuu hieman nipistelevältä ja siinä vaikutetaan mm pintaverenkiertoon. Kun hunaja on suurimmaksi osaksi irronnut, laitetaan hoidettavan hoidan päälle kuuma, kostea pyyhe. Lämpö vie hunajan vaikuttavia osia ihoon.

Useimmin hunajahoito tehdään selälle ja hartioille, mutta toki myös jalat voivat olla hieronnan kohteena. Hunajahoito parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa, selkävaivoja, nivelvaivoja ja ihoa. Myös esimerkiksi akne, kihti, hormonaaliset vaivat tai herotusongelmat voivat olla hunajahoidon kohteena. Tämä hieronta normalisoi verenpainetta ja sydämentoimintaa, myös ehkäisee sellulittia ja edistää kuona-aineiden poistumista kehosta. Hunajahieronta on avuksi ruoansulatukseen, ravintoaineiden liukenemiseen.

Hoidon esteet: hunaja-allergia, diabetes, vaikea sydän- ja verisuonitaudit, akuutit tulehdukset, leikkaukset alle 6kk, ei lapsille eikä raskaana oleville.

Hodon kesto on 1 tunti.