Lomapaineet pois

Kevät on melkein takana ja edessä on ihana kesä. Kesä pitäisi olla ihanaa aikaa jollin mielikuvissasi löhöilet auringossa juodessa jotain ihanaa värikästä juotavaa. Todellisuudessa kesä on suorittamisen aika. Ai miksi?

Kesä on todella lyhyt aika, kesä-heinäkuu on noin 8 viikkoa. Mitätön määrä. Elokuussa lapset menee kouluun ja tunnelma onkin jo ihan toinen. Näihin kahdeksaan viikkoon pitää mahduttaa: festareita, rentoutumista, mökkireissua, puutarhaa, välillä töitä, särkäniemi matka, sukulaisilla, parit häät. Ja auta armias jos lähdet matkalle. Odotukset ovat huipussa, hyvin syödä, levätä, aktivoitua ja jos jokin ei toimi, huoneessa on kuumaa tai ravintolassa on jonoa niin maailmaa kaatuu. Kuulostaako tutulta? Hyvityksiä vaaditaan mielipahasta, ainoa kesälomareissu meni pieleen.

Minua pelkkä ajatus näistä alkoi ahdistaa, mutta ihan tosi, tämä on valitettavan tosi asia. Pariskunnat riitelee mitättömistä asioista eikö millään oikeasti päästä rentoutumaan ja täyttämään niitä loputtomia odotuksia. Ja raha. Näihin kahdeksaan viikkoon menee kolmen kuukauden palkkaa. Ja jos maksaa pitää saada koko rahan edestä ja vielä vähän päälle.

Miltä kuulostaa kesää ilman stressiä? Tänään HS lehdessä törmäsin otsikkoon: ”Minulla oli miljoona keinoa nukahtaa, eikä mikään tepsinyt, kunnes lääkäri sanoi: tee mitä haluat tehdä ennen unta, ja se tehosi.” (Ei ollut sana sanaan kopiointi.)

Kokeile tehdä, mitä haluat. Ei stressiä, ei menoja, ei mitään. Olet kotona ja nauti olostasi. Anna lasten leikkiä, mitä he haluaa. Särkäniemi ei ole kasvatussuunnitelmassa pakollisten listalla. Lapset ovat onnellisia yhdessä vietetystä ajasta jossa aikuinen on läsnä ilman stressiä, lapset vaistoa sen. Älä suorita. Yritä olla suunnittelematta mitään ja jos tekee mieli mennä johonkin niin mene, mutta ei suoritusta ei ole pakko. Go with the flow meiningillä.

Nyt on ihana aika istuttaa tomaattiverson tai kukan, tee niin ja pysähdy ihailemaan. Tee vain sen, mitä haluat tehdä! Kokeile, miltä se tuntuu. Mitä kehosi ja mieleesi oikeasti haluavat tehdä. Kun paine ja stressi suorittamisesta poistuu se saattaa olla oikein mukava loma.

Teidän Anastassia ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: