Sisäinen hiljaisuus

Luminen vaippa peittää Paimion ja kutsuu meitä pehmentymään, hiljentymään ja kääntämään katseen sisäiseen hiljaisuuteen ulkoisen kiireen sijaan. Monelle hiljentyminen voi olla utopiaa arjen ja juhlan toteuttamisen parissa, vaikka siihen myös joulun sanoma kutsuu. 

Tiesitkö, että voit oppia olemaan kosketuksissa sisäiseen hiljaisuuteen ainiaan, huolimatta siitä, mitä elämä tuo eteesi? Olet ehkä tavoittanut tai ollut kosketuksissa tuohon tilaan, mutta oletko ymmärtänyt sen arvoa? Ehkäpä sinulle on käsittämätöntä, mistä hiljaisuudesta puhutaan kun sisäinen puhe, eli mieli, pälpättää jatkuvasti. Ehkä on mukavampi touhuilla kuin edes kiinnittää huomiota tuohon sisäiseen puheeseen, joka estää hiljaisuuden kokemisen. 

Joogan tieteen opettaja Ingvar Villido on jakanut yksinkertaisen ohjeen hiljaisuuden kokemiseksi. Se tapahtuu rentouttamalla äänihuulet. Voit sulkea silmäsi ja puhua tai huutaa mielessäsi kovaan ääneen, jotta havaitset äänihuulten sijainnin ja aktivaation – sitten rentouta alue. Jää kokemaan hiljaisuutta. Rentouta uudestaan tarvittaessa. Minä koen luonnolliseksi ohjata hiljaisuuteen saapuminen seuraavalla tavalla: sulje silmät, havaitse hengitys, voit havaita myös kehon tuntemuksia. Vedä huomio sitten havainnosta kohti aluetta joka sisälläsi havaitsee. Huomaa tuon tilan hiljaisuus ja neutraalius, jossa kaikki on hyvin. Siinä on sinun olemassaolosi ydin. Arvosta sitä ja opettele identifioitumaan tuohon alueeseen kaikkien muuttuvien aistiärsykkeiden, tunteiden ja ajatusten sijaan. 

Hiljaisuuden tilaan kytkeytyminen ja sen kokeminen ei tarkoita, että ihmisen tarvitsee pysähtyä ja muuttua toimettomaksi. Tuosta tilasta käsin toimiminen tuo tasapainoa ja viisautta tekemiseen. Elämä ei lakkaa, vaan voi jatkua onnessa, joka ei pohjaa muuttuvaan. 

Koska ihminen kerää monenlaisia komplekseja elämänsä aikana, eikä rentoutuminen tapahdu useinkaan helposti, on hyvä ottaa itselleen apua tarvittaessa. Pionin voimalla on onneksi monenlaisia palveluita tarjolla, joilla voi avittaa kehoa ja mieltä rentoutumisen mahdollistamiseksi. Suosittelen kokeilemaan!

Haluan toivottaa kaikille kaunista joulun aikaa. Olkoon se juuri sellaista aikaa, joka sinua kutsuu. Olkoon se sisäisen rauhan ja myötätunnon aikaa.

Kirjoittaja on Pionin voiman jooga ohjaaja Noora Norokytö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: